20 Ağustos 2015 Perşembe

The Balm - Balm Jovi Palette

Merhaba,

Bugün sizlere, paraben içermeyen ve cruelty free ürünleriyle çok çok beğendiğim bir marka olan The Balm markasının “Balm Jovi” makyaj paletinden bahsedeceğim. Biliyorum bu palet çok yazıldı çizildi ancak bu kadar sevdiğim bir üründen blogumda bahsetmezsem olmazJ Günlük makyajımda mutlaka yeri olan Balm Jovi’yi çok severek kullanıyorum. Zaten The Balm’ın ileride tanıtacağım birçok ürününden memnunum. Henüz beni hayal kırıklığına uğratan bir ürünü olmadı. Palet aşağıda gördüğünüz gibi 12 adet far, 1 adet aydınlatıcı, 1 adet allık, 2 adet ruj/krem allık içeriyor.


Farlardan başlayacak olursam, öncelikle çok pigmentliler. Rengini tam vermesi için extra bir uğraşa girmenize hiç gerek kalmıyor. Ancak fazlaca tozuttuklarını da söylemeliyim. Zaten nerede pigmentli bir far görsem o far genelde tozutuyor :/ Renkleri günlük kullanıma çok uygun, ben kahverengi tonlarını sevdiğim için genelde “Allegro, Presto, Iron Maid-in ve Adagio” renklerini kullanıyorum. “Adaigo” zaten mükemmel bir far bazı rengi, tende yokmuş gibi duruyor. Diğer tonları da kullandığım oluyor ama çok sık değil, gözlerim yeşil olduğu için renkli farlar yakışmıyormuş gibi geliyor, elim hep kahverengilere gidiyor :/ Renklerin tende duruşu aşağıdaki gibi. Işıktan dolayı açık renkler belirgin çıkmamış, ancak gözde gayet belirginler. Her moda göre renk var denilebilir. Swatch' aşağıdaki gibi:


Renkler soldan sağa; Metal-ica, Adagio, Blink1982, Iron Maid-in, Allegro, The Stroke, Lead Zeppelin, Moderato, Rem, Alice Copper, Presto, Third Eye Blinded

Paleti almamın esas sebeplerinden biri olan şey de, içinde 4 gr’lık bir  Mary lou aydınlatıcı içermesiydi. İsmi aslında “Solid Gold” diye verilmiş, üzerinde Mary Lou yazmıyor ancak neredeyse aynısı. Bu paleti 1-1.5 sene önce aldığımda daha önce hiç aydınlatıcı denememiştim, doğru kullanmayı öğrenince gerçekten de makyajım ayrı bir boyut kazanmış oldu. Daha sonra başka aydınlatıcılar denedim ancak bunun yeri ayrı J Elmacık kemiklerine, burun ucuma (yağlı bir cildiniz yoksa burun kemiğine sürebilirsiniz.), kaş altlarıma kullanıyorum. Kalıcılığı iyi. Yüzün doğal ışık vuran bölgelerini extra ortaya çıkarmak makyajı gerçekten daha güzel gösteriyor, bunu son 1 yıl içinde iyice öğrendim J

İçince bulunan “Don’t You Want Me? İsimli allık da Frat Boy’un aynısı. Evde ayrıca Frat Boy allık da mevcut oradan biliyorum. Zaten koca paleti çantada taşımak hiç bana göre değil J Tatlı ve canlı bir pembe olan Frat Boy da The Balm’ın favori allıklarından. Ancak onun da çok tozuttuğunu söylemeliyim. 

Paletin içinde “Milly” ve “Vanilly” isimli iki adet de krem ruj/allık bulunuyor.  Ben krem allıklara çok alışamadığım için genelde dudağa sürüyorum. Bir de kıvamları allık için fazla yoğun bence, yanağa sürünce verdiği hissi sevmedim. Rujlardan genelde “Milly” rengini kullanıyorum. Doğal ve tatlı bir açık pembe. İnce dudaklı olduğum için koyu renklere çok yönelmiyorum. Daha doğrusu bu paletin rujlarına çok sık yönelemiyorum çünkü ruj yüzümde en çabuk silinen kısım ve paleti yanımda taşımadığım için gün içinde tazeleme şansım olmuyor. Aydınlatıcı, allık ve rujların duruşları aşağıdaki gibi:


Renkler soldan sağa: Solid Gold, Don't you want me?, Milly, Vanilly

Paleti Gratis indirimini beklerseniz 40 TL gibi uygun bir rakama alabilirsiniz. Bekleyin derim J Zira Amerika’da bile daha pahalı satılan The Balm’ı bu fiyatlara almak çok güzel oluyor.  Çok para harcamak istemeyen, bir ürün alayım içinde bir sürü şey olsun diyen kişilere, öğrencilere vs. özellikle öneriyorum. İçinde kalp şeklinde kocaman bir ayna ve  renk kombinlerinden oluşan bir öneri kısmı bile var 

Siz de Balm Jovi sevenler arasında mısınız? J

Bir sonraki postta görüşmek üzere J


16 Ağustos 2015 Pazar

Evde Doğal Vücut Peeling'i Yapımı

Merhaba,

Ciltteki ölü hücreleri atmak, daha taze ve yumuşak bir cilde sahip olmak adına peelingin önemi artık tartışılmaz:) Yüz peelinginin yanında vücut peelingini de ihmal etmemek gerekiyor. Bugün sizlerle evdeki malzemeler ile 10 dk’da rahatlıkla yapabileceğiniz bir doğal vücut peelingi tarifi paylaşacağım. Youtube’da izlediğim birkaç vlogger’ın önerisi üzerine ben de kendi peelingimi oluşturdum ve çok memnunumJ

Gerekli malzemeler: 
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Rendelenmiş yarım limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı bal
- Temiz bir kavanoz/kap

İsteğe Bağlı Malzemeler:
 -  8-10 damla tatlı badem yağı
 - Gıda boyası ya da meyve/sebze (Renk vermek için)

İstediğim kriterlere uygun (doğal içerikli, cruelty free, etkili) bir peeling fiyat olarak çok ucuz olmayacaktı, makyaj malzemesi gibi uzun süre dayanacak bir ürün olsa alırdım ancak duşta bol bol kullanacağım düşünülecek olursa bu kadar çabuk bitecek bir ürüne fazla para harcamak istemedim, doğal yolları araştırmaya karar verdim.

Yukarıda yazdığım ölçüleri kendi zevkinize göre de şekillendirebilirsiniz. Daha tanecikli yapıda bir peeling istiyorsanız şeker ekleyebilirsiniz, ya da sonrasında bıraktığı hissin daha yağlı olmasını istiyorsanız zeytinyağı miktarını arttırabilirsiniz. Hatta içine bal yerine nemlendirici losyon koyanlar bile var. Tamamen size kalmış:) Ancak aşağıda olduğu gibi bir macun kıvamını yakalamanızı tavsiye ederim.



İsteğe bağlı malzemelere gelecek olursak, tatlı badem yağının cilde faydalarını birçok yerde okumuştum(E vitamini içermesi, cildi beslemesi vs). Bu sebeple karışıma birazcık ekledim. Ancak eklemediğim zaman da gayet güzel oldu. Bu sebeple evde yoksa ya da almak istemiyorsanız eklemeseniz de olur. Ben elimdekini Gratis’ten 6-7 TL gibi bir fiyata aldım.

Renklendirme işlemini, karışımın gözünüze güzel görünmesini istiyorsanız, ya da peelinginizi bir arkadaşınıza hediye edecekseniz uygulayabilirsiniz:) Gıda boyası kullananlar çoğunlukta, ancak sentetik bir şey eklemek istemediğim için ben kendim gıda boyası yapmak istedim.
İşte yapımı: Amacım mavi/mor renk yapmak olduğu için kırmızı lahana kullandım:) (Turuncu renk için havuç, kırmızı için pancar, yeşil için ıspanak kullanılıyor.) Hepsinin yapım şekli aynı. Doğradığım kırmızı lahanayı minik bir tencerede kaynatıp, suyunu süzdüm ve soğumaya bıraktım. İşte gıda boyamız hazır:) (İpucu: Bu suya çok çok az karbonat eklediğinizde masmavi oluyor:) )



Gıda boyamı birkaç damla ekledim, ama komik bir şekilde karışımım aşağıda gördüğünüz gibi mavi değil pembe oldu! :) Bunun sebebi mavinin eklediğim bal ve zeytinyağının verdiği sarımtırak renkle karışmış olması da olabilir emin değilim, ancak sonuç pembe haliyle çok daha güzel oldu bence:)

İpucu2: Ben bunlarla uğraşamam derseniz, birkaç çileği rondodan geçirip ya da ezip karışıma ekleyebilirsiniz. Çilek, içindeki taneciklerle hem peelinginize fayda sağlar, hem de tatlı bir pembelik verir. Açıkçası ben bir dahaki sefere çilekle yapacağım, cilde de faydalı olduğunu düşünüyorum.



Peelingimi duştan çıkmadan önce son olarak dairesel hareketlerle vücuduma, özellikle bacaklarıma ve kollarıma, uyguluyorum. Durulayıp, havluyu hafifçe kompres yaparak kurulanıyorum.(Peelingin verdiği nemi öldürmemek adına havluyu sürmemek, kompres hareketlerle kurutmak oldukça önemli!) Bu konuda Lilakutu sitesindeki “Vücut Peelingi Nasıl Uygulanır?” videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

Sonuç harika:) Ölü deriden arınmış yumuşacık bir cildim oluyor, sonrasında nemlendirme ihtiyacı bile duymuyorum o gün.  Umarım siz de dener ve memnun kalırsınız:)

Görüşmek üzere !

6 Ağustos 2015 Perşembe

Essence Waterproof Liquid Eyeliner ve Waterproof Multi-Effect Mascara

Herkese merhaba,
Çalışmak zorunda olduğumuz bu sıcak yaz günlerinde, en azından hafta sonları kendimi havuza atmaya çalışıyorum:) Geçtiğimiz hafta sonu havuzda/denizde kullanmak üzere uygun fiyatlı,  cruelty free ve waterproof ürünleri güzel olan bir marka arayışına girdim. Gratis’te dolaşırken görevli kızın önerisi üzerine “Essence” markasından aşağıda görselleri bulunan waterproof rimel ve eyeliner’ı satın aldım. Çok sık kullanmayacağım için ürünlerin içeriğini önemsemedim.

Açıkçası bu fiyatlara aldığım ürünlerden hiç bu performansı beklemiyordum! Gerçekten akmadılar. Defalarca havuza girdim çıktım, pek yerinden oynamadılar diyebilirim. Günün sonunda göz altımda çok hafif dökülme (akma değil) yaptı ve onu da elimle düzeltince kayboldu zaten. Aşağıda gördüğünüz görsel gün ortasında havuzdan çıktıktan sonraki hali:


Günün sonunda eve geldiğimdeki hali de aşağıdaki gibi. Etkisi azaldı ama gözüme bulaşmadı.


Ürünlerle ilgili sevmediğim tek şey fırçaları. Eyeliner’ın fırçası çok kalın, rimelin fırçası ise çok inceydi. Tam tersi olmalıydı! Eyeliner’ı yine kolaylıkla sürdüm ancak rimelin fırçası ile kirpiklere hacim vermek pek kolay değildi. Waterproof özelliği için aldığımdan önemsemedim ancak normalde olsa asla tekrar kullanacağım bir rimel değil.


Siz de uygun fiyatlı, etkili ve cruelty free waterproof ürünleri istiyorsanız, Essence Eyeliner ve mascarayı gönül rahatlığıyla önerebilirim.
Sizin memnun kaldığınız waterproof ürünleri nelerdir? Önerilerinizi bekliyorum :)
Tekrar görüşmek üzere!