15 Mayıs 2015 Cuma

Babe Stop AKN Yüz Temizleme Jeli ve Nemlendirici Krem

Merhaba,

Babe markası ürünleri ile tanışmam, 5-6 sene önce Acıbadem'de gittiğim bir cilt doktoru sayesinde oldu. O zamandan beri aynı temizleme jelini kullanıyorum. Babe Stop AKN Yüz Temizleme Jeli, en başından beri çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Yağlı bir T bölgem var, arada yüzümde tek tük sivilceler de çıktığı olur. Ürün cildimdeki yağı ve kiri yumuşak bir şekilde temizliyor, T bölgemi dengeliyor ve kuru olan yanaklarımı da extra kurutmuyor.


Fiyatı 50-55 TL arası değişmekte. (İnternetten alırsanız daha da uygun.)

Marka dermokozmetik olduğu için sadece eczanelerde satılıyor, araştırmalarım sonucu hayvanlar üzerinde test yapmadığını da öğrendim. Bu sebeple mutlulukla kullanıyorum:) Hatta o kadar uzun zamandır kullanıyorum ki, cildimin artık bu ürüne doyduğunu düşünmeye başladım, belki etkisini arttırmak için kısa bir süreliğine başka bir temizleme jeli kullanıp tekrar Babe'ye dönebilirim diye düşünmüyorum değil.

Babe Stop AKN Sebum Dengeleyici ve Nemlendirici Krem

Temizleme jelinden çok memnun kalınca bu ürüne bir şans vermek istedim. Güzel bir ürün ve yağlı T bölgeme de iyi geldi ancak kuru olan yanaklarıma yeterli nemlendirmeyi sağlayamadı. Fiyatı da pahalı olduğu için (90 TL) tekrar almayı düşünmüyorum şimdilik.



Kutusu bittikten sonra fotoğrafını çekmeyi unutup attığım için internet görseli kullanıyorum :(
Tüm cildi yağlı olanlar için önerebilirim, ancak benim gibi karma cilde sahip olanlar için çok fazla öneremiyorum. Performansına göre biraz pahalı buldum açıkçası.

Sizin önereceğiniz güzel bir yüz temizleme jeli ve nemlendiricisi var mıdır?

Tekrar görüşmek üzere :)

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Raen - Bitkisel Yasemin Sabunu

Doğal içerikli ürün kullanma kararımdan sonra ilk işim evdeki duş jellerinden nasıl kurtulabileceğimi düşünmek oldu. Çünkü sık sık duş alıp tüm vücuduma sürdüğüm bu ürün aslında makyaj ürünlerinden vs. çok daha önemliydi. İstediğim kriterlere uygun ürün arayışım sürerken, tesadüfen "Raen" markası ile tanıştım. Uzun bir süredir bitkisel yasemin sabununu kullanmaktayım.


Ürünün içeriği aşağıda görebileceğiniz üzere oldukça temiz:
İçeriği: Fındık yağı, Hindistan cevizi yağı türevleri, Palmiye Yağı türevleri, Şeker (glikoz türevli), Su, Gliserin, Esansiyel yasemin yağı, Çay

Öncelikle daha paketini açtığımda bile mis gibi bir yasemin kokusu sardı etrafı, bu durum duştayken de devam etti. Normal duş jelleri ve sabunlar gibi çok köpürmüyor baştan belirteyim. Az miktarda köpürüyor ancak güzel temizliyor, kurulandıktan sonra cildi germiyor, bıraktığı his de güzel. Ayrıca yasemin yağının sinirleri rahatlatıcı etkisi olduğu da söyleniyor.

Kısacası bu ürün benim beklentilerimi karşıladı, bir daha almayı ve hatta Raen markasının farklı ürünlerini de denemeyi düşünüyorum. Sitesinde hiçbir ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediği de özellikle belirtilmiş.

Ürünü Aradolu.com'dan 15 TL'ye almıştım, online alışveriş yapmayı sevdiğim sitelerle ilgili bir yazıyı da daha sonra ayrıca yazacağım :)

Sizin önermek istediğiniz doğal içerikli ve uygun fiyatlı sabun, duş jeli vs. var mıdır?

Tekrar görüşmek üzere :)

Fall in Beauty'e hoşgeldiniz :)

Merhaba,

Bakım ve makyaj ürünleri konusunda araştırmayı, yeni ürünler denemeyi ve çevreme bunları önermeyi çok seven biri olarak artık arkadaşlarımı bıktırmış bulunup, tecrübelerimi blogum aracılığıyla paylaşmaya karar verdim. Peki ben kimim?

24 yaşında, İstanbul'da yaşayan, çevreye, doğaya ve özellikle hayvanlara çok düşkün, yoğun çalışırken bir yandan kendine bakmayı ihmal etmemeye çalışan bir mühendisim. Bu sebeple tahmin edebileceğiniz üzere güzel bir üründe aradığım en önemli özellikler az kimyasal içermesi (ya da organik olması) ve hayvanlar üzerinde test yapmamasıdır. Bu durum aslında blog yazmak istememin temel sebebini de oluşturuyor.

Pahalı markalar kullanan, en kalitelisinin ve sağlıklısının sadece dünyaca ünlü markalarda olduğuna inanan biriyken, internetin hayatımıza getirdiği bilinçlenmeyi ben de yaşayarak, kullandığım ürünlerin içeriklerine baktım ve gördüğüm şeylerden hiç memnun olmadım! Yıllardır kullandığım o ünlü markaların çoğu ne kadar zararlı kimyasal varsa içeriyor ve aynı zamanda zavallı hayvanlar üzerinde deney yapıyordu. Ancak bazılarından çok memnundum ve bana aynı etkiyi gösterecek yeni ürünler bulmak kolay değildi. Üstelik deney konusu çok kafa karıştırıcı ve bir türlü %100 emin olamadığım bir kritere dönüştü. Bu sebeple doğal içerikli, hayvan deneyi yapmayan ve tabi ki etkili ürün arayışlarım/denemelerim sonucunda bir çok marka ve ürün konusunda bilgi sahibi oldum. Bunu insanlarla paylaşmak ve başkaları ile fikir alışverişi yapmak amacıyla da blog açma fikrine iyice ısındım.

Henüz çok yeniyim, umarım daha da ısınarak devam eder ve bu işin inceliklerini daha iyi öğrenebilirim.


Leon ve benden sevgiler :)