31 Ekim 2015 Cumartesi

Wet n Wild Kaş Kiti İncelemesi

Merhaba,

Kaşlar güzel ve dikkat çekici olunca makyajın boyut atladığını fark ettiğimden beri kaş ürünlerinden vazgeçemiyorum :) Önceden kalem kullanıyordum ama kalemlerin sert yapıları sebebiyle kaş tüylerinde biraz dökülme yaptığını fark ettim. Geçen sene arkadaşımın önerisiyle de Wet n Wild’ın bu kaş kitine bir şans verdim. O günden beri severek kullanıyorum. Aşağıdaki aldığım 2.kit, ilk aldığım öyle kötü görünüyor ki koymaya utandım :)


İçinde 2 renk far, 1 adet sabitleyici, fırça, cımbız ve ayna bulunuyor. Koyu kahverengi olan benim için çok koyu, favorim kesinlikle ortadaki açık kahverengi :) Gerçekten kaş rengime tam uydu, çok doğal duruyor ve kalıcılığı da iyi :)  Sabah işe giderken sürüyorum, akşama kadar aynen duruyor. Gerçi kaş bölgemiz sık dokunduğumuz/sildiğimiz bir bölge olmadığı için de böyle düşünüyor olabilirim. Sabitleyicisini (Wax) çok sevemedim, kötü diyemem ama elim gitmiyor nedense. Kaşları rimel yapısında bir ürünle sabitlemek daha doğru geliyor bana, fırça ile sabitleme olayı benim istediğim o doğal görüntüyü bozuyor. Okuduğuma göre pek kullananı da yok zaten. Cımbızının performansı süper değil ama acil durumlarda kesinlikle iş görüyor, güzel bir kurtarıcı :)
Fardan sonra en sevdiğim parça fırçası. Eğimli yapısı ile gerçekten de güzel sürülüyor far. Ayna da arkadan çıkıyor, böylece farlar tozutsa da ayna temiz kalmış oluyor bunu sevdim.


Ürünün beğenmediğim özelliklerine gelecek olursak, öncelikle ambalajı gerçekten çok çok dayanıksız. Bir süre kullandıktan sonra kapağı kapanmamaya başlıyor, bant ile desteklemek zorunda kaldım. Neyse ki farlar kırılma/makyaj çantama dökülme gibi şeyler yapmadı, yoksa kesinlikle tekrar almazdım.
Bir de içeriği temiz bir marka değil, temiz içerikli bir kaş kiti bilen varsa beni de bilgilendirirse çok sevinirim.

Bazı olumsuz özelliklerine rağmen Wet n Wild Kaş Kiti, cruelty free olması ve uygun fiyatıyla tekrar aldığım bir ürün oldu. Yine de 2. ürünüm bittikten sonra bir de NYX ve Essence markalarının kaş kitlerine şans vermek istiyorum. Özellikle NYX kitinin içindeki minik tarayıcı fırça ilgimi çekti, kaşları far sürdükten sonra tarayıp o farı dağıtmak daha doğal durmasını sağlıyor çünkü.

Sizin favori kaş far/kit ürünleriniz nelerdir?

Tekrar görüşmek üzere :)

23 Ekim 2015 Cuma

The Body Shop Honey Bronze Highlighter İncelemesi

Herkese Merhaba,

Bir süredir kremsi yapıda, cruelty free bir aydınlatıcı arıyordum. The Body Shop, Loreal bünyesine geçmesine rağmen cruelty free kalmaya devam ederek beğenimi kazanmış bir marka, bu nedenle bloglarda gördüğüm likit aydınlatıcısını (Radiant Highlighter) almaya gittim, ancak sonra “Honey Bronze” isimli bu şeker ürün beni görünümüyle tavladı :)


Ürünü nasıl aldığımın hikayesini bile anlattığıma göre ürüne geçebilirim artık :) Benim aradığım gibi  kremsi yapıda değil, daha çok stick yapıda katı bir ürün. Fırçaya, ele vs almadan, direk yüze sürerek uygulanıyor. 3 renk seçeneği var, ben direk highlighter olarak kullanacağım için en açık rengini aldım. Daha koyularını direkt allık olarak kullananlar da var. Ben allığı sürdükten sonra elmacık kemiklerime uyguluyorum. Hafif ıslak bitişli, doğal duruşlu, kalıcılığı fena olmayan bir aydınlatıcı, günlük kullanım için oldukça beğendim.

Sevmediğim tek özelliği, elimle almak istediğimde istediğim kadar gelmemesi. Örneğin, göz pınarlarıma ya da kaş kemiğime uygulamak için üründen almak istediğimde katı yapısından ötürü ürünü istediğim gibi alamıyorum, biraz uğraşmak gerekiyor. Yani direk yanağıma sürerken aldığım o kolay performansı yüzümün diğer bölgeleri için alamıyorum.

Tende duruşu aşağıdaki gibi:


The Body Shop markası ürün içeriği olarak beni çok tatmin etmese de, performansı güzel ürünleri ve cruely free duruşu ile cezbediyor :) Ancak fiyatları biraz fazla buluyorum, örneğin bu ürün için 60-65 TL gibi bir tutar ödedim, bir tık daha düşük olabilirdi diye düşünüyorum.

Günlük aydınlatıcı seçerken Honey Bronze ve The Balm Mary Lou arasında dolaşıyorum, daha ıslak bitişli bir görünüm istediğimde elim buna gidiyor :) Sonuç olarak beni tatmin eden ve kullanmaya devam edeceğim bir ürün oldu. Kolay kolay biteceğe de benzemiyor, kullanmaya devam:)

Başka ürünlerde görüşmek üzere! :)

8 Ekim 2015 Perşembe

Allfree Natural Deodorant İncelemesi

Herkese yeniden merhaba,

Bugün sizlere, son zamanlarda favorim olan “allfree natural deodorant” tan bahsedeceğim. Bu deodorantı ilk defa Ayşenur Yazıcı’nın blogunda görmüştüm, içeriğinin tertemiz olduğundan ve memnun kaldığından bahsediyordu. Ancak Gratis’lere gittiğimde satışının durduğunu öğrendim, internette de bulamadım. Yıllar sonra Gratis’te dolaşırken bir de baktım yeniden satışta! Çok mutlu olup hemen attım sepete bir tane:)


Alüminyum ve paraben içermeyen deodorantlar bu aralar oldukça revaçta. Çünkü bu zararlı maddelerin koltukaltından emilerek göğüs kanserini tetiklediği  ile ilgili araştırmalar yapılmakta, kesin bir kanıtı olmasa da bu konuda yazılanlar oldukça fazla. Ben sadece koltukaltı değil genel olarak cildimize sürdüğümüz tüm zararlı maddelerin emildiğine inandığım için, bildiğiniz gibi genelde doğal içerikli ürünleri tercih ediyorum. Allfree’ye gelecek olursak, öncelikle ben sprey ya da roll-on türündeki deodorantları değil, böyle stick olanları seviyorum. Bana kullanımı daha pratik ve bıraktığı kuru his daha güzel geliyor. Bu yüzden ürün zaten 1-0 önde başladı.


Diğer özelliklerine gelecek olursak;
-Paraben, aliminyum ve alkol bulundurmadığı üzerindeki ibarede belirtilmiş.
-Yapay renk, koku ve katkı maddesi içermiyor.
-Hayvanlar üzerinde test edilmiyor. (Cruelty Free)
-Hayvansal içerik barındırmıyor. (Vegan)
-Kokusuz, koruması ve kokuyu engellemesi de gerçekten güzel.
-24 saate kadar koruma gibi vaadleri yok, 12 saate kadar koruma yaptığı yazıyor ve gerçekten de yapıyor, bu da benim için yeterli.
-Fiyatı gerçekten çok uygun. (Gratis’ten 5-6 TL gibi bir fiyata aldım.)

Doğal ürün kullanma konusundan vazgeçmeyeceğim en öncelikli şey deodorant sanırım. Göğsüm ve çevresinde bulunan iyi huylu kistler sebebiyle bu konuda her zaman hassas ve dikkatliyim. Bundan önce kullandığım başka doğal deodorantlar da var, onlarla ilgili genel bir yazı yazmayı da düşünüyorum. Ancak fiyat, ulaşılabilirlik ve performans üçlüsünü topladığımızda favorim kesinlikle allfree :) Mutlaka siz de denemelisiniz! :)

Tekrar görüşmek üzere! :)