29 Kasım 2015 Pazar

Cyrene Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu


Herkese yeniden merhaba,

Yüzümü temizleme jeliyle yıkamaya üşendiğim zamanlarda misel sular gibisi yok :) Durulama gerektirmediği için, özellikle işe gitmek için uyandığım sabahın erken saatlerinde çok işe yarıyor, akşamları da göz makyajımı çıkarmak için kullanıyorum. Cyrene Yüz ve Makyaj temizleme suyunu bloglardaki övgüleri görünce almaya karar vermiştim, abartıldığı kadar varmış gerçekten de:) Markayı zaten ne kadar beğendiğimi artık herkes biliyor, henüz başarısız bir ürünlerine rastlamadım.


Ben hassas ve kuru ciltler için olanını aldım, kullandıktan bir süre sonra T bölgemde biraz parlama oluştu. Bu nedenle bir dahaki sefere de karma ve yağlı ciltler için olanını deneyeceğim, o benim cilt tipime daha uygun ve cildi rahatlatıcı aloe vera içeriyor. Ürün cildimle hiçbir irritasyona ya da sivilcelenmeye sebep olmadı, nazik bir şekilde hem yüz hem de göz makyajımı temizledi. Zaten ürünü alırken esas amacım göz makyajımı temiz içerikli bir ürünle çıkarmaktı, bu konuda da başarılı bir ürün oldu.


Neden Cyrene Misel su?

-Zararlı kimyasallar barındırmayan, tertemiz içeriği (Allantoin, panthenol, Yeşilçay, Provitamin B5, aloe vera gibi besleyici, rahatlatıcı özler barındırması)

-Hayvanlar üzerinde deney yapmaması

-Vegan olması

-Muadillerine göre olan uygun fiyatı

-Türk markası oluşu

-Cildimde bıraktığı güzel his


Bu sebeplerden ötürü almaya devam edeceğim bir ürün oldu :) Ancak şu an Cyrene’nin sürpriz kutusundan çıkan 'Searene Skin Drink Misel Su’yu kullandığım için onun bitmesini bekliyorum. Onun da yazısını, hatta ikisinin karşılaştırmasını yakında yazacağım :)

Sizlerin önerdiği, memnun kaldığı makyaj/yüz temizleme suları nelerdir? Paylaşırsanız sevinirim.

Görüşmek üzere!


21 Kasım 2015 Cumartesi

Uni Baby Şampuan

Herkese yeniden merhaba,

Bebek şampuanı kullanan yetişkinler kulübüne ben de katıldım :) Aslında aklımda hiç böyle bir düşünce yoktu, ancak markette dolaşırken Uni’nin bebek şampuanı dikkatimi çekti. Bunun sebebi üzerinde: “Alkol, paraben, SLS (Sodium Lauryl Sulfate) ve SLES (Sodium Laureth Sulfate) , boya içermez.” yazmasıydı. İçeriği bir şampuana göre oldukça temiz görünüyordu. Çünkü bebek şampuanlarının bile içeriği maalesef kimyasal dolu olabiliyor. Hemen arkasını çevirdim, bir de ne göreyim, Tavşan figürü!:) Cruelty Free olmasını hiç beklemiyordum açıkçası, o yüzden bir şansı hak etti diye düşünüp attım sepete :)


Ürün pek köpürmüyor, çok köpüren çok temizler inancının etkisiyle başlarda biraz zorlandığımı söylemeliyim. Sonra alıştım. Başlarda bir etkisi olup olmadığını pek anlamadım, en büyük korkum saçımı yağlandırmasıydı ancak bunu yapmadı neyse ki. 1.ayın sonu gibi etkisini göstermeye başladı, saçlarım cidden daha yumuşak ve parlak oldu. Ve en önemlisi uzun süredir bol bol dökülüp beni üzen saçlarımın dökülmesi azaldı. Vücudum için duş jeli olarak, hatta makyaj fırçalarım için de kullanıyorum. Genel olarak neye kullansanız yumuşacık bir his veriyor. Pompalı yapısı da kullanımı daha kolay hale getiriyor.



Ben saçlarım çok uzun olduğu için uçlara mutlaka krem de kullanıyorum, o yüzden kremsiz etkisini bilmiyorum. Bebek şampuanlarının kremsiz yapılarından dolayı uzun saçları taramayı zorlaştırdığını okumuştum, bu sıkıntıyı yaşayanlar olabilir. Şu an için o kadar memnunum ki bu durumda bir değişiklik olana kadar devam edeceğim. Fiyatı da uygun, indirimde 8 TL'ye bile bulmak mümkün.

Hiç beklemediğim bir üründen öyle tatlı bir sonuç aldım ki çok mutluyum! :) Umarım bu durum bozulmaz. 

Son olarak eklemek isterim ki, yorumlarım kendi almış olduğum sonuçlara göre yapılmış olup tamamen kişiseldir, her insanın saç derisi/yapısı farklıdır. Bu nedenle etkisi kişiden kişiye değişecektir.
Bebek şampuanı kullanan başka kulüp üyeleri varsa olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum:)


Görüşmek üzere!

9 Kasım 2015 Pazartesi

Burt's Bees - Sensitive Daily Moisturizing Cream and Eye Cream

Herkese yeniden merhaba,

Bugün sizlere Burt’s Bees Sensitive serisinden “Daily Moisturizing Cream”(Günlük Yüz Kremi) ve “Eye Cream”(Göz Kremi) ürünlerinden bahsedeceğim. Burt’s Bees, doğal içerikli (hatta üzerinde %100 natural olduğu iddiası var), cruelty free ve genel olarak çok beğendiğim bir marka. Özellikle Tinted Lip Balm’larını her gün kullanıyorum. Ancak ülkemizdeki pahalı fiyatları bu ürünleri doya doya kullanmama bir engel maalesef. Amerika’da drugstore’dan çok daha uygun fiyatlara aldığım kremlere gelecek olursak;

Burt’s Bees Sensitive Günlük Yüz Kremi: Bu üründen çok bir beklentim yoktu, sadece yaz ayında karma cildime ağırlık yapmayacak ve yağlandırmayacak hafif bir nemlendirici arayışındaydım. Tam da bu beklentiyle alınması gereken bir ürünmüş :) Fazlasını beklememek gerekiyor, cilde öyle extra bir etkisi yok. Hassasiyet yaratmayan, hafif, doğal içerikli bir nemlendirici; yaz aylarında severek kullandım. Kışa yaklaştığımız şu günlerde de haftada bir kaç kez gündüzleri kullanmaya devam ediyorum. Nemlendirmesi şimdilik yeterli. Ancak çok kuru ya da olgun ciltlere bu mevsimde yeterli geleceğini düşünmüyorum. Benden son durumda geçer puan aldı.


Burt’s Bees Sensitive Göz Kremi: Açıkçası beni bu kadar hayal kırıklığına uğratan bir ürün daha önce olmamıştı. Yine aynı beklentilerle, yaşıma uygun, doğal içerikli bir göz kremi kullanmak amacıyla aldım. Ancak Türkiye’ye gelip kullanmak istediğimde; öncelikle ambalajını kullanmakta çok zorlandım, ürünün kapağında (ucunda) ufak bir kuruma vardı, çok fazla baskı uygulayarak ancak sıkıp ürünü getirebildim. Ve yapısını hiç beğenmedim. Akışkan hiç değil, yoğun kıvamlı ancak fazla nem de vermiyor. Toplamda 3 kez kullandım, ilk ikisinde bir şey olmadı ancak 3.kullanışımda göz altımda yanma yaptı, gidip yüzümü yıkamak zorunda kaldım ve bir daha da kullanmadım. Son kullanma tarihine çok baktım ancak üzerinde bulamadım. Tarihi geçmese de, belki markette vs. beklerken bozulmuş olma ihtimalini düşünüyorum şimdi. Çünkü bu kadar başarısız bir ürünü piyasaya süreceklerine inanmıyorum açıkçası. Türkiye’de Sensitive serisini bulmak zor biliyorum ancak bu göz kremini kullanmış başka birisi varsa görüşlerini çok merak ediyorum. Benim ürünüm mü bozuktu yoksa gerçekte de bu kadar kötü mü? Kafamda deli sorular :) Yazarsanız sevinirim.


Son olarak iki ürünün de ambalajını ve kapaklarını beğendiğimi söylemeliyim, hijyenik ve sağlamlar. Burt’s Bees keşke bizde de drugstore markası olsa, kolayca ulaşabilsek :/ Ama nerde.. :)

Diğer postlarımda da vücut losyonlarından ve severek kullandığım lip balmlarından bahsedeceğim.

Görüşmek üzere! :)