23 Ocak 2016 Cumartesi

Flormar - Always in Shape Highlighter İncelemesi

Herkese yeniden merhaba,

Flormar’ın birkaç ay önce çıkardığı “Always in Shape” serisinden, aldığım likit highlighter’ı birkaç gündür kullanıyorum. Bu mor/gümüş ambalajlı serileri çok beğendiğimi söylemeliyim, farları da eyecatcher serisi diye geçiyor.


Öncelikle dediğim gibi ambalajı çok beğendim, kadife dokulu kutusu, içinden çıkan gümüş kapaklı kalın cam kabıyla şık bir duruşu var, indirimden 12 TL’ye alınmış demezsiniz:) Ancak şık bulsam da keşke tüp bir yapıda olsaydı diyorum, çünkü bu şekilde pratik kullanamıyorsunuz. Evet likit olması pratik ama kapağını açınca dökülmesin vs diye dikkat etmeniz lazım, çok fazla ürün alma ihtimaliniz de var. Ayrıca hepsini geçtim her seferinde elinizle alırsanız pek de hijyenik olmuyor sanki. O yüzden tüp olsa çok daha güzel olurdu bence.


Gelelim performansına. Yanlış hatırlamıyorsam toplamda 5 rengi vardı, ben “02 – Flashes Everywhere” olan açık pembe rengini aldım. Ciltte simli olmayan, doğal, çok çok hafif bir pembelik içeren güzel bir ışıltı bırakıyor. Ben verdiği ışıltıya bayıldım, yanağımda çok güzel durdu. Parmakla uygulayınca başarılı sonuç verdi, fondöten fırçası ile deneyince de öyle, hatta daha pratik oldu. (Parmakla üst üste bir kaç kat tampon hareketlerle sürüyorum, aynı sonuç fırçayla tek seferde oluyor.)
Kalıcılığı sabahtan akşama kadar sürüyor, ancak ışıltısında akşama doğru hafif bir azalma oluyor tabi.



Doğal ve güzel bir ışıltı veren uygun fiyatlı likit bir aydınlatıcı arıyorsanız, bence şans verebilirsiniz. Genel anlamda memnun kaldığım bir ürün oldu. :)

Yeniden görüşmek üzere! :)

12 Ocak 2016 Salı

Couleur Caramel Chocolate Brown Matt Eye Shadow

Herkese merhaba,

Geçen ay yapmış olduğum Couleur Caramel alışverişimden aldığım ürünleri yorumlamaya devam:) Chocolate Brown (003) rengini sipariş etmiştim, o zamandan beri her gün kullanıyorum. İşyerinde yaptığım günlük makyaj genelde natural olduğu için kahverengi far mutlaka kullanıyorum.


Öncelikle inanılmaz şirin ve doğal bir ambalajı olduğunu söylemeliyim. Geri dönüşümlü iki karton arasında yerleştirilmiş, tepesinde de minik bir ip var sepet gibi tutmak için, çok orijinal:) Far hakkındaki yorumlarıma gelecek olursam, adından da anlaşılacağı üzere mat bitişli bir kahverengi. Pigmentasyonu güzel. Verdiği renk tatlı bir çikolata kahvesi, görselinde olduğundan farklı çıkmadı.



İçeriği tertemiz olduğu için her gün gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Markayı daha önce göz altı kapatıcısını anlattığım bu yazımda anlatmıştım, organik sertifikalı ve cruelty free bir Fransız markası. Bu arada belirtmem gerekir ki farın yapısı theBalm farlarından alıştığımız gibi yumuşacık değil, sert bir yapısı var. Ancak pigmentasyonu kesinlikle kötü değil, sadece farı fırçaya alırken çok fazla ürün alamıyormuşsunuz gibi bir his veriyor.



Bu arada Couleur Caramel’in Türkiye’de olmayan bu far paleti çok tatlı değil mi! Benim alışveriş yaptığım dermoeczanem.com 'da satılmıyor, internette tesadüfen görüp aşık oldum:) Ancak peşine düşmeyeceğim çünkü ev kozmetikten zaten geçilmiyor. Artık daha çantaya atmalık, pratik ürünler almaya çalışıyorum.



Benim Chocolate Brown far hakkındaki yorumlarım bu şekildeydi. Doğal içerikli, günlük kullanıma uygun bir far arıyorsanız siz de bir şans verin derim:) Ben markayı kullanmaya devam edeceğim.

Yeniden görüşmek üzere,

Sevgilerle:)

6 Ocak 2016 Çarşamba

Cyrene - Searene Skin Drink Micellar Water (Cyrene Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu ile karşılaştırmalı)

Herkese yeniden merhaba,

Cyrene’in bence en güzel sürpriz kutusu olan “Believe in Miracles” kutusundan çıkan “Skin Drink Micellar Water” ürününü uzun süredir kullanıyorum. Misel suları artık hepimiz kullanıyoruz neredeyse, kullandıkça da her geçen gün yeni seçenekler çıkmaya devam ediyor :)



Tipik Cyrene ürünleri gibi bu misel suyun da içeriği oldukça temiz. Sitesinde yazan bilgilere göre:
 “Etil alkol, paraben, renklendirici içermez. %100 Bio organik. %100 doğal içeriklidir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. European Commission onaylıdır. Vegandır.”

Yorumlarıma gelecek olursam, ürünün çok nazik bir yapısı var, içindeki Hyaluronik Asit sayesinde cildi kurutmadan/nem vererek makyaj ve kirden arındırıyor. Bunu da başarılı bir şekilde yapıyor. Cildimi sonrasında yağlandırmadı, kurutmadı da. Bu benim için en önemli özelliği oldu. Makyaj temizleme konusunda da genel olarak güzel sonuç aldım. Ancak ağır göz makyajını/waterproof özellikli ürünleri çıkarmada mükemmel diyemem, ama çok kötü de değil.



Bu misel suyun en sevdiğim özelliklerinden biri pompalı yapıdaki kapağı! İlk defa böyle bir ürün kullanıyorum, şişeyi eğip ürünü pamuğa damlatmıyorsunuz, dik durumdayken kapağı açıp üzerine pamukla bastırıyorsunuz, ürün size geliyor :) Çok hoşuma gitti, kullanımı çok pratik.



Daha önce yazısını şurada yazmış olduğum, Cyrene Yüz ve Makyaj temizleme suyu ile karşılaştıracak olursam;

-İçerik olarak; ikisi de temiz ve vegan. Skin Drink’te nem veren Hyaluronik Asit var, diğerinde hassas ciltleri yatıştıran Allantoin. İhtiyacınıza göre karar verebilirsiniz.
-Skin Drink bence daha yumuşak bir temizlik yapıyor, cildi toparlama özelliği de daha fazla. Antioksidan özelliği olduğu için olgun ciltler daha çok sevecektir.
-Makyaj çıkarmada Yüz ve Makyaj temizleme suyu daha başarılı, özellikle göz makyajında.
-Skin Drink cildimi yağlandırmadı, ancak Yüz ve Makyaj temizleme suyu sonrasında hafif yağlandırdı. (Gerçi bunun sebebi karma ve yağlı ciltler için olanı almamış almam, yani benim hatam.)
-Fiyat olarak; Skin Drink’in 200 ml’i 65 TL, Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu’nun 500 ml’i 48 TL (200 ml’i LilaKutu’da 29 TL.). Yani miktar/fiyat oranına göre arada paya bir fark var:) Skin Drink epey bir pahalı kalıyor.
-Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu’nun sıradan bir kapağı/ambalajı var, ancak Skin Drink pompalı kapağı ile ilginç ve daha pratik bir kullanım imkanı sunuyor :)
-İkisi de misel su olduğu için durulama gerektirmiyor.


İki ürünü totalde karşılaştırdığımda, makyaj temizleyici olarak Yüz ve Makyaj Temizleme Suyunu, ciltte bıraktığı his açısından Skin Drink’i daha çok beğendim. Ancak aradaki yüksek fiyat farkı sebebiyle yoluma Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu ile devam edeceğim:) Sonuçta o da memnun kaldığım bir üründü, içeriği de aynı temizlikte ve daha ucuz :)

Umarım bu yazı sizin için faydalı olmuştur. :)

Yeniden görüşmek üzere!